Na twee opeenvolgende dalingen herstelde de indicator zich in de Belgische bouwnijverheid, volgens Belfius Bank vooral dankzij een duidelijk gunstigere ontwikkeling en beoordeling van de orderbestanden.

In de verwerkende nijverheid is de zeer lichte verslechtering van het conjunctuurklimaat uitsluitend toe te schrijven aan een neerwaartse herziening van de vooruitzichten inzake de vraag en de werkgelegenheid.

Na acht maanden te zijn gestegen, nam ook in de handel het ondernemersvertrouwen enigszins af als gevolg van

negatievere verwachtingen ten aanzien van de orders bij de leveranciers.

Na twee opeenvolgende dalingen herstelde de indicator zich in de Belgische bouwnijverheid, volgens Belfius Bank vooral dankzij een duidelijk gunstigere ontwikkeling en beoordeling van de orderbestanden. In de verwerkende nijverheid is de zeer lichte verslechtering van het conjunctuurklimaat uitsluitend toe te schrijven aan een neerwaartse herziening van de vooruitzichten inzake de vraag en de werkgelegenheid. Na acht maanden te zijn gestegen, nam ook in de handel het ondernemersvertrouwen enigszins af als gevolg van negatievere verwachtingen ten aanzien van de orders bij de leveranciers.