Ric Spooner, Chief Market Analyst bij CMC Markets Asia Pacific, is van mening dat er momenteel geen katalysator voorhanden is die de goudprijs hoger kan duwen.

Spooner gelooft dan ook niet dat een troy ounce goud voor het einde van dit jaar 2000 dollar zal kosten, zoals veel analisten denken.

Schulden worden afbetaald

Er zijn volgens Spooner verschillende factoren die een stijging van de goudprijs in de weg staan. De koers van de dollar is in de afgelopen maand met 5% gestegen ten opzichte van een mandje van andere valuta's en een sterkere dollar is niet in het voordeel van het goud.

Een andere factor zijn mogelijke verkopen door de ETF's. SPDR Gold Trust bezit meer goud dan de Franse centrale bank en wanneer de beleggers beslissen om de aandelen van dit beleggingsfonds te verkopen, wordt een verdere verzwakking van de goudprijs onvermijdelijk.

Ric Spooner, Chief Market Analyst bij CMC Markets Asia Pacific, is van mening dat er momenteel geen katalysator voorhanden is die de goudprijs hoger kan duwen. Spooner gelooft dan ook niet dat een troy ounce goud voor het einde van dit jaar 2000 dollar zal kosten, zoals veel analisten denken. Schulden worden afbetaald Er zijn volgens Spooner verschillende factoren die een stijging van de goudprijs in de weg staan. De koers van de dollar is in de afgelopen maand met 5% gestegen ten opzichte van een mandje van andere valuta's en een sterkere dollar is niet in het voordeel van het goud. Een andere factor zijn mogelijke verkopen door de ETF's. SPDR Gold Trust bezit meer goud dan de Franse centrale bank en wanneer de beleggers beslissen om de aandelen van dit beleggingsfonds te verkopen, wordt een verdere verzwakking van de goudprijs onvermijdelijk.