Puru Saxena, een relatief onbekende econoom, heeft een interessante theorie omtrent het gevaar op hyperinflatie ontplooit. Volgens Saxena maakt een dergelijk scenario geen schijn kan kans, nu niet maar ook niet in de komende jaren. Het inflatiegevaar is volgens hem zo goed nihil.

Banken moeten nog voor miljarden aan activa verkopen

De deleveraging houdt de hyperinflatie namelijk tegen. Het Internationaal Monetair Fonds stelt dat de Europese banken in totaal voor 4500 miljard dollar aan activa moeten verkopen. Die verkopen sluit elk scenario waarin hyperinflatie voorkomt kort en goed uit.

Het afbouwen van schulden is namelijk een deflatoir proces, want het vermindert de koopkracht. Het tijdperk van de deleveraging is nog maar pas begonnen, het zal nog verschillende jaren blijven duren. Al die tijd zijn de kansen op inflatie quasi nihil, hoe de inflationisten ook schreeuwen en brullen.

Puru Saxena, een relatief onbekende econoom, heeft een interessante theorie omtrent het gevaar op hyperinflatie ontplooit. Volgens Saxena maakt een dergelijk scenario geen schijn kan kans, nu niet maar ook niet in de komende jaren. Het inflatiegevaar is volgens hem zo goed nihil. Banken moeten nog voor miljarden aan activa verkopenDe deleveraging houdt de hyperinflatie namelijk tegen. Het Internationaal Monetair Fonds stelt dat de Europese banken in totaal voor 4500 miljard dollar aan activa moeten verkopen. Die verkopen sluit elk scenario waarin hyperinflatie voorkomt kort en goed uit. Het afbouwen van schulden is namelijk een deflatoir proces, want het vermindert de koopkracht. Het tijdperk van de deleveraging is nog maar pas begonnen, het zal nog verschillende jaren blijven duren. Al die tijd zijn de kansen op inflatie quasi nihil, hoe de inflationisten ook schreeuwen en brullen.