De eindejaarsperiode is aangebroken en dat is traditioneel de periode dat de Amerikanen de vinger van de knip halen. De vraag is echter of de eindejaarsconsumptie een houdbaar economisch herstel kan schragen.

Over middellange termijn is Nenner echter allesbehalve optimistisch: hij verwacht dat een deflationaire storm ergens vanaf midden volgend jaar de Verenigde Staten zal overspoelen.

Hij verwijst naar de Consumer Price Index, die hetzelfde beeld geeft als bij het uiteenspatten van de Japanse vastgoedzeepbel in 1989. Nenner vergelijkt de economie met een schip dat in een klein sas onmogelijk van richting kan veranderen. Ook het pompen van geld in het economisch systeem verandert daar niets aan.

De eindejaarsperiode is aangebroken en dat is traditioneel de periode dat de Amerikanen de vinger van de knip halen. De vraag is echter of de eindejaarsconsumptie een houdbaar economisch herstel kan schragen. Over middellange termijn is Nenner echter allesbehalve optimistisch: hij verwacht dat een deflationaire storm ergens vanaf midden volgend jaar de Verenigde Staten zal overspoelen. Hij verwijst naar de Consumer Price Index, die hetzelfde beeld geeft als bij het uiteenspatten van de Japanse vastgoedzeepbel in 1989. Nenner vergelijkt de economie met een schip dat in een klein sas onmogelijk van richting kan veranderen. Ook het pompen van geld in het economisch systeem verandert daar niets aan.