De core consumer price index, zonder rekening te houden met verse voeding, daalde met 1,20% in vergelijking met het jaar voordien. Het was al de 12de maand op rij dat de Japanse consumentenprijzen daalden.

De daling stemde overeen met de verwachtingen van de analisten, zo bleek uit een rondvraag gedaan door het Kyodo News agentschap. Deflatie vormt nog steeds een gevaar voor de fragiele economische opleving in Japan.

Het land van de rijzende zon wordt al geplaagd door de deflatie sinds de "Lost Decade" in de jaren 90. De Japanse bedrijven nog steeds voorzichtig wat investeringen betreft, bovendien wordt er nog steeds in de kosten gesneden.

Daardoor dalen de lonen, wat de distributiesector er toe dringt om de kosten te verlagen. De schoenenketen Chiyoda kondigde vanmorgen nieuwe prijsdalingen aan, kwestie van de concurrenten te snel af te zijn. Deze strategie werkt volgens Takuji Aida, senior econoom bij UBS Securities Japan, alleen op korte termijn.

De core consumer price index, zonder rekening te houden met verse voeding, daalde met 1,20% in vergelijking met het jaar voordien. Het was al de 12de maand op rij dat de Japanse consumentenprijzen daalden. De daling stemde overeen met de verwachtingen van de analisten, zo bleek uit een rondvraag gedaan door het Kyodo News agentschap. Deflatie vormt nog steeds een gevaar voor de fragiele economische opleving in Japan. Het land van de rijzende zon wordt al geplaagd door de deflatie sinds de "Lost Decade" in de jaren 90. De Japanse bedrijven nog steeds voorzichtig wat investeringen betreft, bovendien wordt er nog steeds in de kosten gesneden. Daardoor dalen de lonen, wat de distributiesector er toe dringt om de kosten te verlagen. De schoenenketen Chiyoda kondigde vanmorgen nieuwe prijsdalingen aan, kwestie van de concurrenten te snel af te zijn. Deze strategie werkt volgens Takuji Aida, senior econoom bij UBS Securities Japan, alleen op korte termijn.