Daarbij vergeten ze te vertellen dat inflatie alleen zuurstof is voor schuldenaren die amper in staat zijn om hun schulden af te betalen. Voor iedereen die een wedde of salaris opstrijkt, betekent inflatie echter de doodssteek. Tenzij er zoals in ons land sprake is van een indexsysteem.

Voor spaarders is deflatie echter een zegen. De banken zijn niet gebaat met deflatie en bevechten die samen met de centrale banken met alle middelen. Maar één zaak zien ze hierbij over het hoofd. Het deflatoir effect van technologie mag niet onderschat worden, als gevolg van de technologische ontwikkelingen worden producten automatisch goedkoper en dat is een factor die de (centrale) banken niet graag zien gebeuren.

Daarbij vergeten ze te vertellen dat inflatie alleen zuurstof is voor schuldenaren die amper in staat zijn om hun schulden af te betalen. Voor iedereen die een wedde of salaris opstrijkt, betekent inflatie echter de doodssteek. Tenzij er zoals in ons land sprake is van een indexsysteem. Voor spaarders is deflatie echter een zegen. De banken zijn niet gebaat met deflatie en bevechten die samen met de centrale banken met alle middelen. Maar één zaak zien ze hierbij over het hoofd. Het deflatoir effect van technologie mag niet onderschat worden, als gevolg van de technologische ontwikkelingen worden producten automatisch goedkoper en dat is een factor die de (centrale) banken niet graag zien gebeuren.