Dat geld zou in de economie vloeien en op die manier inflatie veroorzaken. Af en toe werd er zelfs gewaarschuwd voor een vorm van hyperinflatie zoals we die in de jaren 70 hebben gekend.

Spaargeld zou waardeloos worden, het kwam er op aan om tijdelijk goud te kopen. Amper drie maanden later is deflatie het grote zorgenkind geworden. De Amerikaanse consumentenprijzenindex is in het rood gedraaid, wat inderdaad als een deflatiesignaal mag worden beschouwd.

Gevolg daarvan is dat geld meer waard is dan enkele maanden geleden. De vraag is nu of we dezelfde richting uitgaan als Japan.

Dat land werd in de jaren 80 getroffen door deflatie en heeft zich daar nog steeds niet van hersteld. Of het ook ditmaal zo'n vaart zal lopen, is nog niet zeker.

Dat geld zou in de economie vloeien en op die manier inflatie veroorzaken. Af en toe werd er zelfs gewaarschuwd voor een vorm van hyperinflatie zoals we die in de jaren 70 hebben gekend. Spaargeld zou waardeloos worden, het kwam er op aan om tijdelijk goud te kopen. Amper drie maanden later is deflatie het grote zorgenkind geworden. De Amerikaanse consumentenprijzenindex is in het rood gedraaid, wat inderdaad als een deflatiesignaal mag worden beschouwd. Gevolg daarvan is dat geld meer waard is dan enkele maanden geleden. De vraag is nu of we dezelfde richting uitgaan als Japan. Dat land werd in de jaren 80 getroffen door deflatie en heeft zich daar nog steeds niet van hersteld. Of het ook ditmaal zo'n vaart zal lopen, is nog niet zeker.