Daarbij wordt op de eerste plaats natuurlijk uitgekeken naar Amerikaanse staatsobligaties. Brian Nick, investment strategist bij Barclays Wealth in New York, vraagt zich af vanwaar het inflatiegevaar in hemelsnaam wel moet komen.

Mogelijk komt er volgens Nick wel inflatie op langere termijn, zeg maar een periode van twee tot vier jaar. Op korte termijn wijst echter alles in de richting van een deflatiescenario.

Nick geeft zijn klanten dan ook het advies om staatsobligaties met een lange looptijd te kopen, dit vanwege de veiligheid die aan deze belegging verbonden zijn.

Hij geeft de voorkeur aan obligaties met een looptijd van 7 tot 10 jaar, maar ook 30-jarige Treasuries zijn interessant.

Buiten de Verenigde Staten koopt Nick ook Zweedse en Duitse staatsobligaties met een triple A-rating. Daarnaast heeft hij ook belangstelling voor convertibles, defensieve aandelen en investment-grade corporates.

Daarbij wordt op de eerste plaats natuurlijk uitgekeken naar Amerikaanse staatsobligaties. Brian Nick, investment strategist bij Barclays Wealth in New York, vraagt zich af vanwaar het inflatiegevaar in hemelsnaam wel moet komen. Mogelijk komt er volgens Nick wel inflatie op langere termijn, zeg maar een periode van twee tot vier jaar. Op korte termijn wijst echter alles in de richting van een deflatiescenario. Nick geeft zijn klanten dan ook het advies om staatsobligaties met een lange looptijd te kopen, dit vanwege de veiligheid die aan deze belegging verbonden zijn. Hij geeft de voorkeur aan obligaties met een looptijd van 7 tot 10 jaar, maar ook 30-jarige Treasuries zijn interessant. Buiten de Verenigde Staten koopt Nick ook Zweedse en Duitse staatsobligaties met een triple A-rating. Daarnaast heeft hij ook belangstelling voor convertibles, defensieve aandelen en investment-grade corporates.