Vooral een daling van de energieprijzen lagen aan de basis van de prijsdalingen. Het Labor Department maakte gisteren bekend dat Consumer Price Index in mei met 0,20% is gedaald.

In april werd al een daling met 0,10% opgetekend. Joel Naroff, president van Naroff Economic Advisors, is van mening dat het gematigd herstel ook zijn voordelen heeft, meer bepaald in de vorm van slechts matige prijsstijgingen.

De mei-daling was de grootste sinds december 2008, toen de inflatie met 0,70% daalde. Daarmee stak het deflatiegevaar in de Verenigde Staten meteen de kop, deflatiegevaar dat eigenlijk weer daar is.

In 2009 bleef een deflatoire spiraal uit en de economen verwachten ook ditmaal geen echte doorbraak van de inflatie. De kerninflatie op jaarbasis bedraagt nu 0,90% en duidelijk onder de target van 2% die door de FED wordt vooropgesteld.

Vooral een daling van de energieprijzen lagen aan de basis van de prijsdalingen. Het Labor Department maakte gisteren bekend dat Consumer Price Index in mei met 0,20% is gedaald. In april werd al een daling met 0,10% opgetekend. Joel Naroff, president van Naroff Economic Advisors, is van mening dat het gematigd herstel ook zijn voordelen heeft, meer bepaald in de vorm van slechts matige prijsstijgingen. De mei-daling was de grootste sinds december 2008, toen de inflatie met 0,70% daalde. Daarmee stak het deflatiegevaar in de Verenigde Staten meteen de kop, deflatiegevaar dat eigenlijk weer daar is. In 2009 bleef een deflatoire spiraal uit en de economen verwachten ook ditmaal geen echte doorbraak van de inflatie. De kerninflatie op jaarbasis bedraagt nu 0,90% en duidelijk onder de target van 2% die door de FED wordt vooropgesteld.