Dat de rally op de beurzen recent wat stoom afliet, heeft alles te maken met de vrees voor druk op de wereldwijde economische groei, op de prijzen en dus ook op de wereldwijde bedrijfswinsten.

De Standard & Poor's 500 noteert nu ongeveer 3,50% onder zijn piekkoers, maar de sectoren rechtstreeks blootgesteld aan de wereldeconomie laten grotere verliezen optekenen.

De verliezen voor de sectoren energie en grondstoffen bedroegen afgelopen week telkens meer dan 5%. De terugval van de goudprijs met meer dan 20% vanaf zijn historische piekkoers heeft alles te maken met de afgenomen inflatievrees. Ruwe olie is sinds 15% goedkoper geworden, futures op hout circa 10% op één maand tijd.

Dat de rally op de beurzen recent wat stoom afliet, heeft alles te maken met de vrees voor druk op de wereldwijde economische groei, op de prijzen en dus ook op de wereldwijde bedrijfswinsten. De Standard & Poor's 500 noteert nu ongeveer 3,50% onder zijn piekkoers, maar de sectoren rechtstreeks blootgesteld aan de wereldeconomie laten grotere verliezen optekenen. De verliezen voor de sectoren energie en grondstoffen bedroegen afgelopen week telkens meer dan 5%. De terugval van de goudprijs met meer dan 20% vanaf zijn historische piekkoers heeft alles te maken met de afgenomen inflatievrees. Ruwe olie is sinds 15% goedkoper geworden, futures op hout circa 10% op één maand tijd.