De Verenigde Staten bevindt zich dichter bij een Japans scenario dan op enig ander tijdstip in zijn geschiedenis, zo verklaarde vorige week St. Louis Fed President James Bullard.

Het deflatiescenario in de Verenigde Staten neemt dus steeds concretere vormen aan. Bullard is als voting member van het Federal Open Market Committee namelijk niet de eerste de beste.

Yves Lamoureux, investment advisor bij Macquarie Private Wealth, is van mening dat de uitspraken van Bullard goed nieuws betekenen voor beleggers in staatsobligaties. Hij adviseert om Amerikaanse Treasuries met een looptijd van 30 jaar te kopen.

Lamoureux speculeert er namelijk op dat deze obligaties het mikpunt gaan worden van de tweede fase van de quantitative easing.

Volgens Lamoureux hebben de VS zo lang schulden opgebouwd dat alleen deflatie kan helpen om die schuldenberg weer af te bouwen.

De Verenigde Staten bevindt zich dichter bij een Japans scenario dan op enig ander tijdstip in zijn geschiedenis, zo verklaarde vorige week St. Louis Fed President James Bullard. Het deflatiescenario in de Verenigde Staten neemt dus steeds concretere vormen aan. Bullard is als voting member van het Federal Open Market Committee namelijk niet de eerste de beste. Yves Lamoureux, investment advisor bij Macquarie Private Wealth, is van mening dat de uitspraken van Bullard goed nieuws betekenen voor beleggers in staatsobligaties. Hij adviseert om Amerikaanse Treasuries met een looptijd van 30 jaar te kopen. Lamoureux speculeert er namelijk op dat deze obligaties het mikpunt gaan worden van de tweede fase van de quantitative easing. Volgens Lamoureux hebben de VS zo lang schulden opgebouwd dat alleen deflatie kan helpen om die schuldenberg weer af te bouwen.