Lacker zei tevreden te zijn met de huidige prijsniveaus, waarbij de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank vorige week over het inflatiegevaar enigszins overdreven waren.

De FED liet toen weten dat de inflatie zich enigszins onder het gewenste niveau bevond. Volgens Lacker is het mogelijk dat de inflatie geruime tijd tussen 1 en 1,50% zal bewegen, zonder dat er daadwerkelijk sprake is van deflatiegevaar.

Afgelopen week trof de Amerikaanse centrale bank geen bijkomende maatregelen, maar algemeen wordt verwacht dat in november de politiek van quantative easing zal worden verruimd.

Lacker zei tevreden te zijn met de huidige prijsniveaus, waarbij de uitspraken van de Amerikaanse centrale bank vorige week over het inflatiegevaar enigszins overdreven waren. De FED liet toen weten dat de inflatie zich enigszins onder het gewenste niveau bevond. Volgens Lacker is het mogelijk dat de inflatie geruime tijd tussen 1 en 1,50% zal bewegen, zonder dat er daadwerkelijk sprake is van deflatiegevaar. Afgelopen week trof de Amerikaanse centrale bank geen bijkomende maatregelen, maar algemeen wordt verwacht dat in november de politiek van quantative easing zal worden verruimd.