Albert Edwards, strateeg van Societe Generale, vreest echter vooral deflatiegevaar. Hij vreest dat het laatste rondje van politieke verruiming in de Verenigde Staten een vernietigend effect gaat hebben. De problemen die de Amerikaanse economie ontmoet, zullen ook op de wereldeconomie wegen.

Volgens Edwards richt Ben Bernanke met zijn monetaire politiek meer schade aan dan zijn voorganger Alan Greenspan. Bernanke omschreef Greenspan ooit als een 'economische oorlogsmisdadiger'. Op basis van QE3 heeft hij zijn weging in aandelen verder afgebouwd.

In de modelportefeuille van Edwards is nog slechts plaats voor 30% aan aandelen, wat als het absolute minimum geldt. De laatste keer dat Edwards negatief werd voor aandelen was op 8 mei 2008, dus vlak voor het uitbreken van de financiële crisis. Edwards verwacht dat de inflatieverwachtingen zullen aannemen.

Albert Edwards, strateeg van Societe Generale, vreest echter vooral deflatiegevaar. Hij vreest dat het laatste rondje van politieke verruiming in de Verenigde Staten een vernietigend effect gaat hebben. De problemen die de Amerikaanse economie ontmoet, zullen ook op de wereldeconomie wegen. Volgens Edwards richt Ben Bernanke met zijn monetaire politiek meer schade aan dan zijn voorganger Alan Greenspan. Bernanke omschreef Greenspan ooit als een 'economische oorlogsmisdadiger'. Op basis van QE3 heeft hij zijn weging in aandelen verder afgebouwd. In de modelportefeuille van Edwards is nog slechts plaats voor 30% aan aandelen, wat als het absolute minimum geldt. De laatste keer dat Edwards negatief werd voor aandelen was op 8 mei 2008, dus vlak voor het uitbreken van de financiële crisis. Edwards verwacht dat de inflatieverwachtingen zullen aannemen.