De consumenten zullen namelijk vooral gericht zijn op het afbouwen van hun schulden en op het opdrijven van hun spaarinspanningen, liever dan opnieuw de schulden op te stapelen. Er ontstaat een "liquidity trap", waarbij de banken alleen nog willen lenen aan de sterkere bedrijven.

Geconfronteerd met de "Cycle of Deflation" zien de centrale banken geen andere mogelijkheid meer dan te proberen de koers van hun munt te laten zakken, in de hoop dat de economie zo op gang kan worden getrokken. De komst van deflatie zal de spanningen op valutamarkten alleen maar doen toenemen, zodat de 'currency wars' nog niet achter de rug zijn.

De consumenten zullen namelijk vooral gericht zijn op het afbouwen van hun schulden en op het opdrijven van hun spaarinspanningen, liever dan opnieuw de schulden op te stapelen. Er ontstaat een "liquidity trap", waarbij de banken alleen nog willen lenen aan de sterkere bedrijven. Geconfronteerd met de "Cycle of Deflation" zien de centrale banken geen andere mogelijkheid meer dan te proberen de koers van hun munt te laten zakken, in de hoop dat de economie zo op gang kan worden getrokken. De komst van deflatie zal de spanningen op valutamarkten alleen maar doen toenemen, zodat de 'currency wars' nog niet achter de rug zijn.