De kans is groot dat dit in de Verenigde Staten inderdaad in de tweede helft van dit jaar te gebeuren staat. Het risico dat de inflatie verder gaat afnemen - en dat we dus richting deflatie gaan - wordt als relatief gering ingeschat.

Het feit dat de Amerikaanse centrale bank al plannen maakt om een double-dip recessie te voorkomen, maakt dat Société Générale gelooft dat de FED deflatie zal weten te voorkomen.

Tot dusver zijn er weinig wijzigingen opgetreden in de verwachtingen van de consumenten met betrekking tot prijsstijgingen. Het analistenteam van Société Générale gaat er van uit dat dit ook zo zal blijven.

De kans is groot dat dit in de Verenigde Staten inderdaad in de tweede helft van dit jaar te gebeuren staat. Het risico dat de inflatie verder gaat afnemen - en dat we dus richting deflatie gaan - wordt als relatief gering ingeschat. Het feit dat de Amerikaanse centrale bank al plannen maakt om een double-dip recessie te voorkomen, maakt dat Société Générale gelooft dat de FED deflatie zal weten te voorkomen. Tot dusver zijn er weinig wijzigingen opgetreden in de verwachtingen van de consumenten met betrekking tot prijsstijgingen. Het analistenteam van Société Générale gaat er van uit dat dit ook zo zal blijven.