Als het van BofA Merrill Lynch economist Ethan Harris afhangt, zal die inflatie nog wel even op zich laten wachten. Alle onderliggende determinatoren die op inflatie zouden kunnen wijzen zijn bijzonder zwak. Deflatie vormt daarom nog steeds een groter gevaar dan inflatie.

Harris gaat zelfs nog een stapje verder. Alle maatregelen waarmee de inflatie wordt gemeten zijn nog steeds neerwaarts gericht en de bodem lijkt bijlange na nog niet in zich te zijn.

Disinflatie is daarom een beter woord om de huidige situatie te omschrijven, dit ondanks de waarschuwingskreten die regelmatig weerklinken.

Als het van BofA Merrill Lynch economist Ethan Harris afhangt, zal die inflatie nog wel even op zich laten wachten. Alle onderliggende determinatoren die op inflatie zouden kunnen wijzen zijn bijzonder zwak. Deflatie vormt daarom nog steeds een groter gevaar dan inflatie. Harris gaat zelfs nog een stapje verder. Alle maatregelen waarmee de inflatie wordt gemeten zijn nog steeds neerwaarts gericht en de bodem lijkt bijlange na nog niet in zich te zijn. Disinflatie is daarom een beter woord om de huidige situatie te omschrijven, dit ondanks de waarschuwingskreten die regelmatig weerklinken.