Het volstaat om te kijken naar Cyprus en Griekenland, waar de prijzen maar blijven dalen. Het volgende land dat dreigt in een deflatoire spiraal te belanden, is Italië. De Italianen verkneukelen zich over de politieke ruzies in de partij van Beppe Grillo, maar zijn blind voor wat zich in de economie afspeelt.

In januari daalden de prijzen met 2,10%, dalende prijzen vormen een doorgaans betrouwbare indicator dat de economie zich in de problemen bevindt. Het is namelijk niet meer dan logisch dat bedrijven hun prijzen verlagen wanneer het economisch minder goed gaat.

Het volstaat om te kijken naar Cyprus en Griekenland, waar de prijzen maar blijven dalen. Het volgende land dat dreigt in een deflatoire spiraal te belanden, is Italië. De Italianen verkneukelen zich over de politieke ruzies in de partij van Beppe Grillo, maar zijn blind voor wat zich in de economie afspeelt. In januari daalden de prijzen met 2,10%, dalende prijzen vormen een doorgaans betrouwbare indicator dat de economie zich in de problemen bevindt. Het is namelijk niet meer dan logisch dat bedrijven hun prijzen verlagen wanneer het economisch minder goed gaat.