Richard Suttmeier, hoofd marktstrategie bij ValuEngine.com, is van mening dat een beetje deflatie daarom geen kwaad kan. Zeker in de Verenigde Staten staan de lonen onder druk.

Anderzijds is er onderhuids toch wat inflatie omdat een aantal producten duurder worden. Volgens Suttmeier hoeft dat niet noodzakelijk een negatief gegeven zijn. De combinatie van deflatoire met inflatoire factoren kan onze levensstandaard opnieuw naar aanvaardbare niveaus brengen.

Suttmeier is overigens van mening dat de productiviteitsdaling in het tweede kwartaal aangeeft dat de werknemers het maximum toelaatbare aan werknemers heeft ontslagen. Dat kan leiden tot meer aanwervingen en tot hogere lonen.

Nog een afwijkende mening van Suttmeier is dat de FED misschien beter de rente verhoogt. Op die manier krijgen renteniers meer geld in handen en kan de consumptie aangewakkerd worden.

Richard Suttmeier, hoofd marktstrategie bij ValuEngine.com, is van mening dat een beetje deflatie daarom geen kwaad kan. Zeker in de Verenigde Staten staan de lonen onder druk. Anderzijds is er onderhuids toch wat inflatie omdat een aantal producten duurder worden. Volgens Suttmeier hoeft dat niet noodzakelijk een negatief gegeven zijn. De combinatie van deflatoire met inflatoire factoren kan onze levensstandaard opnieuw naar aanvaardbare niveaus brengen. Suttmeier is overigens van mening dat de productiviteitsdaling in het tweede kwartaal aangeeft dat de werknemers het maximum toelaatbare aan werknemers heeft ontslagen. Dat kan leiden tot meer aanwervingen en tot hogere lonen. Nog een afwijkende mening van Suttmeier is dat de FED misschien beter de rente verhoogt. Op die manier krijgen renteniers meer geld in handen en kan de consumptie aangewakkerd worden.