Tot dusver was er sprake van disinflatie, een situatie met een gematigde inflatie met op de achtergrond weliswaar de aanhoudende dreiging van deflatie. Die dreiging krijgt echter steeds meer concretere vormen, zo is Spanje al bijvoorbeeld weggezakt in een deflatiescenario.

Die deflatie, wanneer ze zich op algemene schaal verspreid, kan uiteindelijk de katalysator worden voor het aanslaan van ons spaargeld. Want wanneer de centrale banken de schulden niet weggewerkt krijgt door het aanwakkeren van de inflatie, zal er uiteindelijk weinig anders overschieten dan de man in de straat mee te doen betalen voor de gemaakte schulden.

Tot dusver was er sprake van disinflatie, een situatie met een gematigde inflatie met op de achtergrond weliswaar de aanhoudende dreiging van deflatie. Die dreiging krijgt echter steeds meer concretere vormen, zo is Spanje al bijvoorbeeld weggezakt in een deflatiescenario. Die deflatie, wanneer ze zich op algemene schaal verspreid, kan uiteindelijk de katalysator worden voor het aanslaan van ons spaargeld. Want wanneer de centrale banken de schulden niet weggewerkt krijgt door het aanwakkeren van de inflatie, zal er uiteindelijk weinig anders overschieten dan de man in de straat mee te doen betalen voor de gemaakte schulden.