De realiteit heeft echter iets heel anders aangetoond. Momenteel is niet inflatie maar wel deflatie de grootste kopzorg van de Amerikaanse centrale bank. Ondanks de miljarden dollars die in de economie werden gepompt, zijn er steeds meer signalen die in de richting van deflatie wijzen.

Daarmee dreigt de FED in een zogenaamde "liquidity trap" gevangen te raken. De centrale bank kan de interventies niet stopzetten en de rente naar meer normale niveaus optrekken zonder de economie in een recessie te storten. Het deflatiegevaar brengt mee dat de FED veroordeeld blijft om meer en meer geld in het system te stoppen.

De realiteit heeft echter iets heel anders aangetoond. Momenteel is niet inflatie maar wel deflatie de grootste kopzorg van de Amerikaanse centrale bank. Ondanks de miljarden dollars die in de economie werden gepompt, zijn er steeds meer signalen die in de richting van deflatie wijzen. Daarmee dreigt de FED in een zogenaamde "liquidity trap" gevangen te raken. De centrale bank kan de interventies niet stopzetten en de rente naar meer normale niveaus optrekken zonder de economie in een recessie te storten. Het deflatiegevaar brengt mee dat de FED veroordeeld blijft om meer en meer geld in het system te stoppen.