Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management merkt op dat 22% van de goederen die meegeteld worden voor het bepalen van het inflatieniveau een negatief percentage te zien gaven. Anderzijds stegen de prijzen van 40% van de goederen die meegeteld worden voor de inflatie met minder dan 1%.

De inflatie lijkt dus voorlopig enigszins te stabiliseren, maar waakzaamheid blijft volgens Juvyns hoe dan ook geboden. De Europese Centrale Bank zal indien nodig bijkomende maatregelen treffen om de deflatie af te remmen, maar deze economische vijand blijft moeilijk te temmen.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management merkt op dat 22% van de goederen die meegeteld worden voor het bepalen van het inflatieniveau een negatief percentage te zien gaven. Anderzijds stegen de prijzen van 40% van de goederen die meegeteld worden voor de inflatie met minder dan 1%. De inflatie lijkt dus voorlopig enigszins te stabiliseren, maar waakzaamheid blijft volgens Juvyns hoe dan ook geboden. De Europese Centrale Bank zal indien nodig bijkomende maatregelen treffen om de deflatie af te remmen, maar deze economische vijand blijft moeilijk te temmen.