Deflatie gaat de beurskoersen eens flink door elkaar schudden, zo luidt de stelling van Shilling. De meeste mensen geloven in de huidige economische opleving, ze denken dat de crisis achter de rug is.

We hebben inderdaad een herstel van 18 maanden achter de rug, maar nu staat dat herstel op losse schroeven. We dreigen weg te zakken in een deflatoire spiraal die de inflatievrees als sneeuw voor de zon zal doen verdwijnen.

Wat moeten de beleggers in zo'n scenario doen. Shilling raadt in een deflatoire omgeving aan om obligaties te kopen en om aandelen links te laten liggen.

De beurskoersen kunnen volgens hem nog stijgen, maar daar moeten de beleggers zich niet te veel van aantrekken. Het deflatiegevaar krijgt momenteel alle aandacht, om de eenvoudige reden dat het jaren gaat kosten om alle schulden weg te werken uit de economie.

Deflatie gaat de beurskoersen eens flink door elkaar schudden, zo luidt de stelling van Shilling. De meeste mensen geloven in de huidige economische opleving, ze denken dat de crisis achter de rug is. We hebben inderdaad een herstel van 18 maanden achter de rug, maar nu staat dat herstel op losse schroeven. We dreigen weg te zakken in een deflatoire spiraal die de inflatievrees als sneeuw voor de zon zal doen verdwijnen. Wat moeten de beleggers in zo'n scenario doen. Shilling raadt in een deflatoire omgeving aan om obligaties te kopen en om aandelen links te laten liggen. De beurskoersen kunnen volgens hem nog stijgen, maar daar moeten de beleggers zich niet te veel van aantrekken. Het deflatiegevaar krijgt momenteel alle aandacht, om de eenvoudige reden dat het jaren gaat kosten om alle schulden weg te werken uit de economie.