In tegenstelling tot wat de meeste collega's denken of dachten, zal het mogelijk niet inflatie maar wel deflatie zijn dat de goudprijs hoger zal duwen. De centrale banken doen alles wat ze kunnen om de deflatie te bestrijden, maar slagen daar voorlopig niet echt in.

Noch currency wars, noch money printing, noch zero-interest-rate politiek hebben tot dusver het deflatiegevaar uit de weg kunnen ruimen. Uiteindelijk zullen de centrale banken hun munten in koers verlagen tegenover het goud, met als gevolg dat de goudprijs door het plafond vliegt.

In tegenstelling tot wat de meeste collega's denken of dachten, zal het mogelijk niet inflatie maar wel deflatie zijn dat de goudprijs hoger zal duwen. De centrale banken doen alles wat ze kunnen om de deflatie te bestrijden, maar slagen daar voorlopig niet echt in. Noch currency wars, noch money printing, noch zero-interest-rate politiek hebben tot dusver het deflatiegevaar uit de weg kunnen ruimen. Uiteindelijk zullen de centrale banken hun munten in koers verlagen tegenover het goud, met als gevolg dat de goudprijs door het plafond vliegt.