Daarom is het volgens sommige analisten een merkwaardige zaak dat de goudprijs is gestegen en de obligatiekoersen zijn gedaald. Het kost mathematisch gezien minder euro's om een troy ounce goud te kopen, zodat de goudprijs theoretisch gezien zou moeten dalen.

Obligaties betalen anderzijds een vaste rente en de uitbetaalde euro's worden in een deflatoire omgeving meer waard. De enige uitleg die kan gegeven worden voor het gedrag van goud en obligaties is dat de beleggers rekenen dat de deflatie-situatie van voorbijgaande aard zal zijn en dat er zich in de verte opnieuw inflatie-wolken samenpakken.

Daarom is het volgens sommige analisten een merkwaardige zaak dat de goudprijs is gestegen en de obligatiekoersen zijn gedaald. Het kost mathematisch gezien minder euro's om een troy ounce goud te kopen, zodat de goudprijs theoretisch gezien zou moeten dalen. Obligaties betalen anderzijds een vaste rente en de uitbetaalde euro's worden in een deflatoire omgeving meer waard. De enige uitleg die kan gegeven worden voor het gedrag van goud en obligaties is dat de beleggers rekenen dat de deflatie-situatie van voorbijgaande aard zal zijn en dat er zich in de verte opnieuw inflatie-wolken samenpakken.