Deflatie dreigt zodoende een steeds groter gevaar te worden in Europa. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 is inmiddels opgelopen tot bijna anderhalf procent. Daarmee nemen de spanningen op de financiële markten weer toe.

De vrees voor een herhaling van de muntcrisis van 1997 steekt volgens professor Stefan Duchateau nu snel weer de kop op. Paniek is hierbij echter misplaatst.

De veelgevreesde besmetting van andere groeilanden gebeurt immers niet zo maar: een ander land zal het slechte Argentijnse "voorbeeld" enkel volgen wanneer de ontaarding van de lopende rekening en de oplopende inflatie onvoldoende wordt bestreden met officiële rentestijgingen.

India gaf meteen het goede voorbeeld door zijn korte termijntarieven probaat op te trekken (met als consequentie dat haar economische groei wordt onderdrukt, wat vanzelfsprekend zijn negatieve schaduw werpt op de directe toekomst maar de economie op langere termijn moet helpen beschermen tegen voorhollende inflatie.) Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Deflatie dreigt zodoende een steeds groter gevaar te worden in Europa. Het verlies voor de Euro Stoxx 50 is inmiddels opgelopen tot bijna anderhalf procent. Daarmee nemen de spanningen op de financiële markten weer toe. De vrees voor een herhaling van de muntcrisis van 1997 steekt volgens professor Stefan Duchateau nu snel weer de kop op. Paniek is hierbij echter misplaatst. De veelgevreesde besmetting van andere groeilanden gebeurt immers niet zo maar: een ander land zal het slechte Argentijnse "voorbeeld" enkel volgen wanneer de ontaarding van de lopende rekening en de oplopende inflatie onvoldoende wordt bestreden met officiële rentestijgingen. India gaf meteen het goede voorbeeld door zijn korte termijntarieven probaat op te trekken (met als consequentie dat haar economische groei wordt onderdrukt, wat vanzelfsprekend zijn negatieve schaduw werpt op de directe toekomst maar de economie op langere termijn moet helpen beschermen tegen voorhollende inflatie.) Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.