De beslissing van de FED werd dus mogelijk ingegeven door de stijging van de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, want het laatste wat de economie in de Verenigde Staten momenteel kan gebruiken zijn hogere rentevoeten. De obligatiemarkt dicteert zodoende wat de FED moet doen.

Ben Bernanke en de andere centrale bankiers zijn met andere woorden de controle over de obligatiemarkt volledig kwijtgespeeld. Het definitief uitbraaksignaal voor het goud zal van de obligatiemarkt komen, meer bepaald wanneer duidelijk wordt dat de FED inderdaad uit de cockpit van de rentemarkt is gegooid.

De beslissing van de FED werd dus mogelijk ingegeven door de stijging van de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie, want het laatste wat de economie in de Verenigde Staten momenteel kan gebruiken zijn hogere rentevoeten. De obligatiemarkt dicteert zodoende wat de FED moet doen. Ben Bernanke en de andere centrale bankiers zijn met andere woorden de controle over de obligatiemarkt volledig kwijtgespeeld. Het definitief uitbraaksignaal voor het goud zal van de obligatiemarkt komen, meer bepaald wanneer duidelijk wordt dat de FED inderdaad uit de cockpit van de rentemarkt is gegooid.