De Griekse regering snoeide zwaar in de uitgaven en deed daarenboven extra inspanningen om de inkomsten op te trekken. Het tekort bedroeg nog 9,65 miljard euro, tegenover 17,87 miljard euro tijdens de eerste zes maanden van vorig jaar.

De regering had zelf gerekend op een daling met 39,50%, zodat de prognoses duidelijk werden geklopt.

Financieminister George Papaconstantinou verklaarde vorige week al dat het land er mogelijk in zou slagen om het tekort op de begroting sterker dan verwacht zou kunnen terugdringen.

De opgelegde doelstellingen realiseren is de belangrijkste voorwaarde om toegang te krijgen tot het reddingspakket met een waarde van 110 miljard euro dat door het IMF en Europa werd toegestaan.

De Griekse regering snoeide zwaar in de uitgaven en deed daarenboven extra inspanningen om de inkomsten op te trekken. Het tekort bedroeg nog 9,65 miljard euro, tegenover 17,87 miljard euro tijdens de eerste zes maanden van vorig jaar. De regering had zelf gerekend op een daling met 39,50%, zodat de prognoses duidelijk werden geklopt. Financieminister George Papaconstantinou verklaarde vorige week al dat het land er mogelijk in zou slagen om het tekort op de begroting sterker dan verwacht zou kunnen terugdringen. De opgelegde doelstellingen realiseren is de belangrijkste voorwaarde om toegang te krijgen tot het reddingspakket met een waarde van 110 miljard euro dat door het IMF en Europa werd toegestaan.