Die tekorten gaan nog verder opklimmen, zeker nu het Congres een belastingbesparing heeft goedgekeurd die de Amerikaanse overheid in de komende twee jaar geraamd 855 miljard dollar gaat kosten.

Het Treasury Department gaf toe dat het deficiet in november 25% boven het niveau van het jaar voordien lag. Over de eerste twee maanden van het fiscale jaar 2010-2011 bedroeg het deficiet 290,80 miljard dollar.

Dat is anderzijds dan weer 2% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De economen hadden gerekend op een daling van het tekort na twee jaar van nieuwe records, maar dat zal dus niet het geval zijn.

Die tekorten gaan nog verder opklimmen, zeker nu het Congres een belastingbesparing heeft goedgekeurd die de Amerikaanse overheid in de komende twee jaar geraamd 855 miljard dollar gaat kosten. Het Treasury Department gaf toe dat het deficiet in november 25% boven het niveau van het jaar voordien lag. Over de eerste twee maanden van het fiscale jaar 2010-2011 bedroeg het deficiet 290,80 miljard dollar. Dat is anderzijds dan weer 2% minder dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar. De economen hadden gerekend op een daling van het tekort na twee jaar van nieuwe records, maar dat zal dus niet het geval zijn.