Toen bedroeg het tekort 1260 miljard dollar, zo maakte het Treasury Department bekend. Op basis van een verwacht deficiet zou het tekort op de Amerikaanse begroting het op één na grootste uit de geschiedenis zijn.

Het boekjaar 2008-2009 werd afgesloten met een tekort van 1400 miljard dollar en was daarmee een absoluut record uit de Amerikaanse geschiedenis. De vraag is nu of de Verenigde Staten zich moeten bekommeren om het oplopend begrotingsdeficiet.

Sommige economen willen dat de overheid geld blijft uitgeven, dit om te beletten dat de VS-economie opnieuw in een recessie wegzakt. Andere economen beschouwen het deficiet op de begroting echter als een levensgroot probleem.

Toen bedroeg het tekort 1260 miljard dollar, zo maakte het Treasury Department bekend. Op basis van een verwacht deficiet zou het tekort op de Amerikaanse begroting het op één na grootste uit de geschiedenis zijn. Het boekjaar 2008-2009 werd afgesloten met een tekort van 1400 miljard dollar en was daarmee een absoluut record uit de Amerikaanse geschiedenis. De vraag is nu of de Verenigde Staten zich moeten bekommeren om het oplopend begrotingsdeficiet. Sommige economen willen dat de overheid geld blijft uitgeven, dit om te beletten dat de VS-economie opnieuw in een recessie wegzakt. Andere economen beschouwen het deficiet op de begroting echter als een levensgroot probleem.