Bij de beleggers overheerst het besef dat alles bij het oude is gebleven, aangezien de beurskoersen zich naar omhoog bewegen en er opnieuw sprake lijkt te zijn van jobcreatie.

Het tekort op de begroting is echter een tijdbom die onverbiddelijk blijft tikken. Credit Suisse Group AG raamde op 7 december dat het tekort op de begroting dit jaar (2010-2011) zal oplopen tot 1340 miljard dollar.

Volgens Gross zal het probleem van het overheidstekort tot een pijnlijk ontwaken op Wall Street leiden. Alle beleggers gaan namelijk de gevolgen ondervinden van het feit dat de Amerikaanse overheid onzorgvuldig met haar middelen is omgesprongen.

Bij de beleggers overheerst het besef dat alles bij het oude is gebleven, aangezien de beurskoersen zich naar omhoog bewegen en er opnieuw sprake lijkt te zijn van jobcreatie. Het tekort op de begroting is echter een tijdbom die onverbiddelijk blijft tikken. Credit Suisse Group AG raamde op 7 december dat het tekort op de begroting dit jaar (2010-2011) zal oplopen tot 1340 miljard dollar. Volgens Gross zal het probleem van het overheidstekort tot een pijnlijk ontwaken op Wall Street leiden. Alle beleggers gaan namelijk de gevolgen ondervinden van het feit dat de Amerikaanse overheid onzorgvuldig met haar middelen is omgesprongen.