Nadat de koers het afgelopen jaar leed onder de rotatie naar cyclischere waarden profiteert de groep van haar defensieve status.

Gisterenavond na beurs publiceert de groep haar verkoopsresultaten over het eerste kwartaal van 2014. Het ligt voor de hand dat analisten uitkeken naar de cijfers van de groeilanden.

Deze landen nemen immer het gros van de omzet voor hun rekening bij L'Oréal (39,8% van de omzet vs 35,1% voor West-Europa en 25,1% voor de VSA).

De economische groeivertraging en zeker de forse daling van de munten uit die regio liggen aan de basis van de mindere beursprestatie van de Franse cosmeticagroep.

Maar de toestand lijkt te keren: Van Herck waagt zich niet aan voorspellingen omtrent de omzetontwikkeling bij l'Oréal.

Maar hij stelde de afgelopen weken wel vast dat de groeimarkten sterk aan het opveren zijn en dat de munten ook aan de beterhand zijn. Dit moet steun geven aan het aandeel L'Oréal, zodat Van Herck een koopadvies geeft.

Nadat de koers het afgelopen jaar leed onder de rotatie naar cyclischere waarden profiteert de groep van haar defensieve status. Gisterenavond na beurs publiceert de groep haar verkoopsresultaten over het eerste kwartaal van 2014. Het ligt voor de hand dat analisten uitkeken naar de cijfers van de groeilanden. Deze landen nemen immer het gros van de omzet voor hun rekening bij L'Oréal (39,8% van de omzet vs 35,1% voor West-Europa en 25,1% voor de VSA). De economische groeivertraging en zeker de forse daling van de munten uit die regio liggen aan de basis van de mindere beursprestatie van de Franse cosmeticagroep. Maar de toestand lijkt te keren: Van Herck waagt zich niet aan voorspellingen omtrent de omzetontwikkeling bij l'Oréal. Maar hij stelde de afgelopen weken wel vast dat de groeimarkten sterk aan het opveren zijn en dat de munten ook aan de beterhand zijn. Dit moet steun geven aan het aandeel L'Oréal, zodat Van Herck een koopadvies geeft.