Hij verwijst bij wijze van voorbeeld naar de utilitiessector op Wall Street. De trailing P/E ratio in het geval van de Dow Jones Utility index is opgelopen tot 25, waar dat een jaar geleden nog maar 17 was. In normale omstandigheden noteren utilities aan een discount ten opzichte van het marktgemiddelde.

Momenteel noteren ze echter aan een premie en nog geen kleintje ook. Die premie is namelijk opgelopen tot bijna 50%. Masters vreest daarom dat het defensief karakter dat aan deze aandelen wordt toegeschreven slechts een relatief karakter heeft. Cyclische aandelen zijn veel goedkoper en krijgen daarom de voorkeur.

Hij verwijst bij wijze van voorbeeld naar de utilitiessector op Wall Street. De trailing P/E ratio in het geval van de Dow Jones Utility index is opgelopen tot 25, waar dat een jaar geleden nog maar 17 was. In normale omstandigheden noteren utilities aan een discount ten opzichte van het marktgemiddelde. Momenteel noteren ze echter aan een premie en nog geen kleintje ook. Die premie is namelijk opgelopen tot bijna 50%. Masters vreest daarom dat het defensief karakter dat aan deze aandelen wordt toegeschreven slechts een relatief karakter heeft. Cyclische aandelen zijn veel goedkoper en krijgen daarom de voorkeur.