Alle aandacht ging uiteraard uit naar de banksector, waar zowel Citigroup als Bank of America vroegtijdig de kwartaalcijfers bekendmaakten.

Citigroup sloot meer dan 8% lager, in het geval van Bank of America liep het verlies op tot meer dan 13%.

Citigroup kondigde in de toelichting op de kwartaalcijfers aan zichzelf in twee te zullen opsplitsen, Bank of America krijgt een kapitaalinjectie van de overheid om de verliezen voortkomende uit de overname van Merrill Lynch op te vangen.

De beleggers kiezen opnieuw voor meer veiligheid, wat zich vertaalt in koerswinsten voor onder andere Procter & Gamble. Ook McDonald's en Wal-Mart lagen goed op koers.

Alle aandacht ging uiteraard uit naar de banksector, waar zowel Citigroup als Bank of America vroegtijdig de kwartaalcijfers bekendmaakten. Citigroup sloot meer dan 8% lager, in het geval van Bank of America liep het verlies op tot meer dan 13%. Citigroup kondigde in de toelichting op de kwartaalcijfers aan zichzelf in twee te zullen opsplitsen, Bank of America krijgt een kapitaalinjectie van de overheid om de verliezen voortkomende uit de overname van Merrill Lynch op te vangen. De beleggers kiezen opnieuw voor meer veiligheid, wat zich vertaalt in koerswinsten voor onder andere Procter & Gamble. Ook McDonald's en Wal-Mart lagen goed op koers.