Tegelijkertijd deden de aandelen in de financiële sector het slecht. De daling van afgelopen week was de vierde daling op een rij en bracht de index bijna op het niveau van begin van het jaar.

Voor het hele jaar staat er nu een winst voor deze index van een schamele 2,6%. De daling van deze index komt vooral door de koersval van de mijnbouwaandelen zoals Anglo America met een verlies van bijna 25%.

Rio Tinto is sinds begin van het jaar met bijna 21% gedaald en BHP Billiton met 15%. De reden dat deze koersen zo onder druk staan komt natuur-lijk door de enorme daling van de prijs van diverse grondstoffen.

Tegelijkertijd deden de aandelen in de financiële sector het slecht. De daling van afgelopen week was de vierde daling op een rij en bracht de index bijna op het niveau van begin van het jaar. Voor het hele jaar staat er nu een winst voor deze index van een schamele 2,6%. De daling van deze index komt vooral door de koersval van de mijnbouwaandelen zoals Anglo America met een verlies van bijna 25%. Rio Tinto is sinds begin van het jaar met bijna 21% gedaald en BHP Billiton met 15%. De reden dat deze koersen zo onder druk staan komt natuur-lijk door de enorme daling van de prijs van diverse grondstoffen.