Bernard Hanssens verwacht dat de prestaties over de eerste helft van het boekjaar eerder zwak zijn geweest. In de eerste zes maanden van dit jaar kwam namelijk de generische versie van Keppra in Europa en van Keppra RX in de Verenigde Staten op de markt.

Groei met dubbele cijfers

Hanssens verwacht dat de verkopen met 21% zijn gedaald tot nog 400 miljoen euro. Die daling zou slechts gedeeltelijk gecompsenseerd door de continue vooruitgang bij de CVN drugs (Cimzia, Vimpat & Neupro). Uiteindelijk zou de omzet met 4% zijn gedaald, tegenover een daling met 2% in het eerste kwartaal.

In de tweede helft van het jaar zou UCB echter van de patentzorgen verlost moeten zijn, zodat de omzet opnieuw met dubbele cijfers kan groeien. Hanssens is van mening dat het defensief profiel het aandeel interessant maakt. Hij heeft een neutraal advies en een koersdoel van 42 euro.

Bernard Hanssens verwacht dat de prestaties over de eerste helft van het boekjaar eerder zwak zijn geweest. In de eerste zes maanden van dit jaar kwam namelijk de generische versie van Keppra in Europa en van Keppra RX in de Verenigde Staten op de markt.Groei met dubbele cijfers Hanssens verwacht dat de verkopen met 21% zijn gedaald tot nog 400 miljoen euro. Die daling zou slechts gedeeltelijk gecompsenseerd door de continue vooruitgang bij de CVN drugs (Cimzia, Vimpat & Neupro). Uiteindelijk zou de omzet met 4% zijn gedaald, tegenover een daling met 2% in het eerste kwartaal. In de tweede helft van het jaar zou UCB echter van de patentzorgen verlost moeten zijn, zodat de omzet opnieuw met dubbele cijfers kan groeien. Hanssens is van mening dat het defensief profiel het aandeel interessant maakt. Hij heeft een neutraal advies en een koersdoel van 42 euro.