De bank is blij met de beslissing van het management om in te blijven zetten op prijsverhogingen en het managen van de kosten.

De prijsverhogingen hebben voor ongeveer 3% bijgedragen aan de omzetgroei van 4% (jaar op jaar). De operationele marge bij het segment landbouwmachines steeg naar een aangepaste 17,7%, tegen 13,9% een jaar terug.

Deze stijging werd gerealiseerd terwijl de omzetgroei wat afzwakte. Bij het bouw- en bossegment daalde de omzet opnieuw, maar de winstgevendheid verbeterde ook bij deze divisie.

Deere heeft de verwachting voor de geconsolideerde omzet voor het volledige jaar niet aangepast, maar verhoogde wel de outlook voor de kasstroom van USD 3,4 miljard tot USD 3,8 miljard.

Dit komt door de hogere nettowinst, een gereduceerde pensioenbijdrage en minder vraag naar werkkapitaal. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De bank is blij met de beslissing van het management om in te blijven zetten op prijsverhogingen en het managen van de kosten. De prijsverhogingen hebben voor ongeveer 3% bijgedragen aan de omzetgroei van 4% (jaar op jaar). De operationele marge bij het segment landbouwmachines steeg naar een aangepaste 17,7%, tegen 13,9% een jaar terug. Deze stijging werd gerealiseerd terwijl de omzetgroei wat afzwakte. Bij het bouw- en bossegment daalde de omzet opnieuw, maar de winstgevendheid verbeterde ook bij deze divisie. Deere heeft de verwachting voor de geconsolideerde omzet voor het volledige jaar niet aangepast, maar verhoogde wel de outlook voor de kasstroom van USD 3,4 miljard tot USD 3,8 miljard. Dit komt door de hogere nettowinst, een gereduceerde pensioenbijdrage en minder vraag naar werkkapitaal. ABN Amro heeft een neutraal advies.