De producent van landbouwmachines zag de verkopen in beide Amerika's licht toenemen vergeleken met de eerder afgegeven outlook.

Het negatieve klimaat in Europa en nadelige wisselkoerseffecten pakten echter nadelig uit voor de resultaten. Voor het hele jaar ziet het bedrijf de omzet 1% minder hard groeien, van 6 naar 5%.

Het bedrijf beschikt echter over een gunstige, winstgevende mix van landbouwmachines. Daarom is niets verandert aan de voorspellingen voor de winst en vrije kasstroom.

Dat is ook conform onze verwachtingen. Wij zijn het ook eens met de neerwaarts aangepaste ramingen van het bedrijf voor gewassenprijzen in de Verenigde Staten en inkomensverwachting van Amerikaanse boeren.

ABN Amro is ervan overtuigd dat hogere koren-, sojabonen en tarweoogsten in kernlanden als Brazilië en de Verenigde Staten prijzen zullen drukken en daarmee de omzetten van boeren. Dat zorgt voor een minder gunstig verkoopklimaat voor Deere en concurrenten.

Zowel de verkopen als inkomsten klommen in het afgelopen kwartaal, de laatste in een minder snel tempo vanwege winstgevendheidsproblemen in de bouw- en bossector.

De operationele marge bij dit onderdeel daalde naar 5,1%, tegen 7,1% een jaar eerder. De omzet neemt over het gehele boekjaar neemt naar verwachting met 5% toe. Voor het gehele boekjaar rekent Deere op een winst van USD 3,3 miljard en een kasstroom van USD 3,4 miljard.

De producent van landbouwmachines zag de verkopen in beide Amerika's licht toenemen vergeleken met de eerder afgegeven outlook. Het negatieve klimaat in Europa en nadelige wisselkoerseffecten pakten echter nadelig uit voor de resultaten. Voor het hele jaar ziet het bedrijf de omzet 1% minder hard groeien, van 6 naar 5%. Het bedrijf beschikt echter over een gunstige, winstgevende mix van landbouwmachines. Daarom is niets verandert aan de voorspellingen voor de winst en vrije kasstroom. Dat is ook conform onze verwachtingen. Wij zijn het ook eens met de neerwaarts aangepaste ramingen van het bedrijf voor gewassenprijzen in de Verenigde Staten en inkomensverwachting van Amerikaanse boeren. ABN Amro is ervan overtuigd dat hogere koren-, sojabonen en tarweoogsten in kernlanden als Brazilië en de Verenigde Staten prijzen zullen drukken en daarmee de omzetten van boeren. Dat zorgt voor een minder gunstig verkoopklimaat voor Deere en concurrenten. Zowel de verkopen als inkomsten klommen in het afgelopen kwartaal, de laatste in een minder snel tempo vanwege winstgevendheidsproblemen in de bouw- en bossector. De operationele marge bij dit onderdeel daalde naar 5,1%, tegen 7,1% een jaar eerder. De omzet neemt over het gehele boekjaar neemt naar verwachting met 5% toe. Voor het gehele boekjaar rekent Deere op een winst van USD 3,3 miljard en een kasstroom van USD 3,4 miljard.