In de afgelopen drie gebroken boekjaren heeft Deere jaarlijks voor circa USD 1,6 miljard aan eigen aandelen ingekocht. Daardoor is sinds 2010 het vrij verhandelbare aandelenkapitaal met ongeveer 10% afgenomen.

Van het bedrag dat in 2008 werd gereserveerd voor het aandeleninkoopprogramma was nog maar een miljard dollar over; het nieuwe programma stelt het bedrijf in staat om door te gaan met het vergaren van eigen aandelen.

ABN Amro vindt het ook een bemoedigend teken dat het bedrijf over een lange periode aandelen heeft ingekocht tegen een lagere prijs dan onze waardering.

De analisten van de bank zijn niet van plan om de inschatting voor de intrinsieke waarde van het aandeel bij te stellen, vanwege onduidelijkheid over de prijs die Deere in de toekomst betaalt en het moment van inkopen. ABN Amro heeft een koopadvies.

In de afgelopen drie gebroken boekjaren heeft Deere jaarlijks voor circa USD 1,6 miljard aan eigen aandelen ingekocht. Daardoor is sinds 2010 het vrij verhandelbare aandelenkapitaal met ongeveer 10% afgenomen. Van het bedrag dat in 2008 werd gereserveerd voor het aandeleninkoopprogramma was nog maar een miljard dollar over; het nieuwe programma stelt het bedrijf in staat om door te gaan met het vergaren van eigen aandelen. ABN Amro vindt het ook een bemoedigend teken dat het bedrijf over een lange periode aandelen heeft ingekocht tegen een lagere prijs dan onze waardering. De analisten van de bank zijn niet van plan om de inschatting voor de intrinsieke waarde van het aandeel bij te stellen, vanwege onduidelijkheid over de prijs die Deere in de toekomst betaalt en het moment van inkopen. ABN Amro heeft een koopadvies.