De Deense overheid heeft zeker geen schuldenprobleem, want de overheidsschuld bedraagt maar 44% van het BBP. Dat is half zo veel als het gemiddelde voor de eurozone. Er is echter een andere achillespees: de Deense vastgoedmarkt dreigt in elkaar te zakken.

Verwacht wordt dat de woningprijzen op het einde van vorig jaar met een kwart gecorrigeerd zullen zijn ten opzichte van de piek die in 2007 werd bereikt. Bovendien zou de werkloosheid in de komende twee jaar kunnen oplopen tot 16%, waardoor de crisis nog scherpere vormen dreigt aan te nemen.

De Deense overheid heeft zeker geen schuldenprobleem, want de overheidsschuld bedraagt maar 44% van het BBP. Dat is half zo veel als het gemiddelde voor de eurozone. Er is echter een andere achillespees: de Deense vastgoedmarkt dreigt in elkaar te zakken. Verwacht wordt dat de woningprijzen op het einde van vorig jaar met een kwart gecorrigeerd zullen zijn ten opzichte van de piek die in 2007 werd bereikt. Bovendien zou de werkloosheid in de komende twee jaar kunnen oplopen tot 16%, waardoor de crisis nog scherpere vormen dreigt aan te nemen.