De besparingen op de overheidsuitgaven en een bijna nulgroei in heel Europa blijven wegen op het consumentenvertrouwen. De Europese consument is eerder geneigd te sparen dan te investeren in energie-efficiënte renovaties.

Terwijl het herstel in de VS duurzaam lijkt te zijn, kan in Turkije de groei en de Turkse lire onder druk komen indien de politieke situatie maandenlang blijft aanslepen.

Tom Debusschere, Deceuninck CEO: "In het verleden leidde een zwakke economie tot een lagere kost voor het basismateriaal

ethyleen, met gunstig effect op de PVC-prijzen. Vandaag maken we ons zorgen over de druk om de marges op PVC hogerop in de waardeketen te verhogen, binnen de huidige trend van consolidatie bij de Europese PVC producenten. Dit onzeker beeld, samen met de beperkte visibiliteit op het orderboek, eigen aan onze industrie, laten Deceuninck niet toe een becijferde prognose te geven voor het volledige jaar 2013. In deze moeilijke omstandigheden beschermen we verder onze marges en blijven we winstgevend door innovatie, verbetering van de productiviteit en een strikte kostenbeheersing."

De besparingen op de overheidsuitgaven en een bijna nulgroei in heel Europa blijven wegen op het consumentenvertrouwen. De Europese consument is eerder geneigd te sparen dan te investeren in energie-efficiënte renovaties. Terwijl het herstel in de VS duurzaam lijkt te zijn, kan in Turkije de groei en de Turkse lire onder druk komen indien de politieke situatie maandenlang blijft aanslepen. Tom Debusschere, Deceuninck CEO: "In het verleden leidde een zwakke economie tot een lagere kost voor het basismateriaal ethyleen, met gunstig effect op de PVC-prijzen. Vandaag maken we ons zorgen over de druk om de marges op PVC hogerop in de waardeketen te verhogen, binnen de huidige trend van consolidatie bij de Europese PVC producenten. Dit onzeker beeld, samen met de beperkte visibiliteit op het orderboek, eigen aan onze industrie, laten Deceuninck niet toe een becijferde prognose te geven voor het volledige jaar 2013. In deze moeilijke omstandigheden beschermen we verder onze marges en blijven we winstgevend door innovatie, verbetering van de productiviteit en een strikte kostenbeheersing."