In een omgeving vol uitdagingen kon Deceuninck op operationeel vlak toch redelijk goed standhouden. Dat wordt op de eerste plaats aangetoond door het feit dat de EBIT op jaarbasis min of meer gelijk bleef, terwijl de cash flow zelfs hoger dan verwacht uitkwam.

Wat brengt de toekomst?

Bottom line was er het effect van eenmalige valutafactoren en van hogere belastingen, maar het management heeft een bodem onder de resultaten voor dit jaar gelegd door toch een positief resultaat voorop te stellen. Een duidelijk bedrag werd echter niet vermeld.

Emmanuel Carlier van ING wijst er op dat de visibiliteit gering blijft, wat in de gegeven omstandigheden natuurlijk bezwaarlijk een verrassing kan worden genoemd. Hij handhaaft daarom nog steeds een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 1,25 euro.

In een omgeving vol uitdagingen kon Deceuninck op operationeel vlak toch redelijk goed standhouden. Dat wordt op de eerste plaats aangetoond door het feit dat de EBIT op jaarbasis min of meer gelijk bleef, terwijl de cash flow zelfs hoger dan verwacht uitkwam.Wat brengt de toekomst? Bottom line was er het effect van eenmalige valutafactoren en van hogere belastingen, maar het management heeft een bodem onder de resultaten voor dit jaar gelegd door toch een positief resultaat voorop te stellen. Een duidelijk bedrag werd echter niet vermeld. Emmanuel Carlier van ING wijst er op dat de visibiliteit gering blijft, wat in de gegeven omstandigheden natuurlijk bezwaarlijk een verrassing kan worden genoemd. Hij handhaaft daarom nog steeds een neutraal advies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 1,25 euro.