De gewijzigde product- en prijzenmix had een positieve impact van 4,7%. De verzwakking van de meeste valuta ten opzichte van de euro, in hoofdzaak de Turkse Lire en de Britse Pond Sterling, woog bijkomend op de omzet en lag aan de basis van de negatieve impact van de valuta met 2,4%.

Bij constante wisselkoersen zou de omzetdaling van het vierde kwartaal bijgevolg beperkt zijn gebleven tot 8,7%. De jaaromzet bedroeg in 2008 629 miljoen euro tegenover 656,6 miljoen euro in 2007.

De jaarresultaten van het jaar 2008 worden op donderdag 12 maart voor beurs bekendgemaakt. De verhoopte kentering in de koers van de Turkse Lire ten opzichte van de Euro en vooral ten opzichte van de dollar is er niet gekomen. Hierdoor handhaaft Deceuninck zijn verwachting voor een negatief resultaat.

Deceuninck blijft de mogelijkheden om haar balansstructuur te versterken onderzoeken en zal hierover communiceren van zodra ze over meer concrete informatie beschikt. Tevens pleegt Deceuninck verder overleg met haar kredietverstrekkers.

De gewijzigde product- en prijzenmix had een positieve impact van 4,7%. De verzwakking van de meeste valuta ten opzichte van de euro, in hoofdzaak de Turkse Lire en de Britse Pond Sterling, woog bijkomend op de omzet en lag aan de basis van de negatieve impact van de valuta met 2,4%. Bij constante wisselkoersen zou de omzetdaling van het vierde kwartaal bijgevolg beperkt zijn gebleven tot 8,7%. De jaaromzet bedroeg in 2008 629 miljoen euro tegenover 656,6 miljoen euro in 2007. De jaarresultaten van het jaar 2008 worden op donderdag 12 maart voor beurs bekendgemaakt. De verhoopte kentering in de koers van de Turkse Lire ten opzichte van de Euro en vooral ten opzichte van de dollar is er niet gekomen. Hierdoor handhaaft Deceuninck zijn verwachting voor een negatief resultaat. Deceuninck blijft de mogelijkheden om haar balansstructuur te versterken onderzoeken en zal hierover communiceren van zodra ze over meer concrete informatie beschikt. Tevens pleegt Deceuninck verder overleg met haar kredietverstrekkers.