Tom Debusschere, de CEO van Deceuninck, sprak in de toelichting op de vanmorgen gepubliceerde interimresultaten duidelijke taal:

"De brutowinst en de EBITDA werden substantieel beïnvloed door de impact van de sterke euro op de wisselkoersen en de gebruikelijke vertraging bij de doorberekening van de gestegen grondstofkost naar de markt in Turkije. Deze grondstofprijzen worden gedreven door de USD. Ten opzichte van vorig jaar daalde de TRY 19% in waarde ten opzichte van de USD. De geïmplementeerde prijsverhogingen in Turkije hebben ondertussen de brutomarge van de regio hersteld bij het begin van H2."

Tom Debusschere, de CEO van Deceuninck, sprak in de toelichting op de vanmorgen gepubliceerde interimresultaten duidelijke taal: "De brutowinst en de EBITDA werden substantieel beïnvloed door de impact van de sterke euro op de wisselkoersen en de gebruikelijke vertraging bij de doorberekening van de gestegen grondstofkost naar de markt in Turkije. Deze grondstofprijzen worden gedreven door de USD. Ten opzichte van vorig jaar daalde de TRY 19% in waarde ten opzichte van de USD. De geïmplementeerde prijsverhogingen in Turkije hebben ondertussen de brutomarge van de regio hersteld bij het begin van H2."