"Tijdens deze economische recessie gaat al onze aandacht uit naar het verzekeren van onze toekomst: optimalisatie van de financiële structuur, verhoging van de efficiëntie en het genereren van cash. In enkele maanden tijd heeft Deceuninck diepgaande herstructureringsmaatregelen uitgevoerd om zich te wapenen tegen een aanhoudende crisis, in lijn met de sterke volumedalingen van het vierde kwartaal 2008 en het eerste kwartaal 2009. We hebben wereldwijd vestigingen gefusioneerd en ons personeel afgebouwd. Door de herstructurering die we doorvoerden sinds het begin van de crisis in oktober 2008, telt Deceuninck in juni 2009 wereldwijd 449 medewerkers minder (incl. tijdelijke werknemers). We hebben de kostenstructuur op alle vlakken geoptimaliseerd, voornamelijk op marketing/communicatie, administratie, investeringen, productiekosten, aankoop en reizen. We hebben eveneens op het niveau van de Groep het cashmanagement en het beheer van werkkapitaal aanzienlijk verbeterd."

De resultaten van deze herstructurering zijn in het tweede kwartaal al duidelijk zichtbaar. Deceuninck maakt de laatste maanden opnieuw winst, en dit aan maandvolumes 20% lager dan vorig jaar.

Tom Debusschere: "In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zien we de eerste signalen dat de bodem bereikt is.

Toch blijven we voorzichtig. We zien dat de grondstofprijzen vanaf mei opnieuw stijgen. Bovendien blijft, na het stabiliseren van het volume, de timing van economisch herstel onzeker. Daarom zet Deceuninck zijn herstructureringsplan onverminderd verder: kasstroomgeneratie en schuldafbouw blijven prioritair voor de komende jaren. Ondertussen bouwen we aan onze toekomst: we investeren verder in productinnovatie, automatisering, productiviteitsverbetering en klantenservice. Het blijvende vertrouwen van onze klanten en de weerbaarheid van onze medewerkers tijdens deze moeilijke crisismaanden, bevestigen ons fundamenteel vertrouwen dat Deceuninck versterkt uit deze recessie zal komen."

"Tijdens deze economische recessie gaat al onze aandacht uit naar het verzekeren van onze toekomst: optimalisatie van de financiële structuur, verhoging van de efficiëntie en het genereren van cash. In enkele maanden tijd heeft Deceuninck diepgaande herstructureringsmaatregelen uitgevoerd om zich te wapenen tegen een aanhoudende crisis, in lijn met de sterke volumedalingen van het vierde kwartaal 2008 en het eerste kwartaal 2009. We hebben wereldwijd vestigingen gefusioneerd en ons personeel afgebouwd. Door de herstructurering die we doorvoerden sinds het begin van de crisis in oktober 2008, telt Deceuninck in juni 2009 wereldwijd 449 medewerkers minder (incl. tijdelijke werknemers). We hebben de kostenstructuur op alle vlakken geoptimaliseerd, voornamelijk op marketing/communicatie, administratie, investeringen, productiekosten, aankoop en reizen. We hebben eveneens op het niveau van de Groep het cashmanagement en het beheer van werkkapitaal aanzienlijk verbeterd."De resultaten van deze herstructurering zijn in het tweede kwartaal al duidelijk zichtbaar. Deceuninck maakt de laatste maanden opnieuw winst, en dit aan maandvolumes 20% lager dan vorig jaar.Tom Debusschere: "In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zien we de eerste signalen dat de bodem bereikt is.Toch blijven we voorzichtig. We zien dat de grondstofprijzen vanaf mei opnieuw stijgen. Bovendien blijft, na het stabiliseren van het volume, de timing van economisch herstel onzeker. Daarom zet Deceuninck zijn herstructureringsplan onverminderd verder: kasstroomgeneratie en schuldafbouw blijven prioritair voor de komende jaren. Ondertussen bouwen we aan onze toekomst: we investeren verder in productinnovatie, automatisering, productiviteitsverbetering en klantenservice. Het blijvende vertrouwen van onze klanten en de weerbaarheid van onze medewerkers tijdens deze moeilijke crisismaanden, bevestigen ons fundamenteel vertrouwen dat Deceuninck versterkt uit deze recessie zal komen."