Hij rekent om een omzet van 157,70 miljoen euro, of een stijging met 3,50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging zou vooral het gevolg zijn een positieve prijzenmix en van een gunstige wisselkoersverhouding. De prognose van Hanssens ligt overigens boven de consensus door Deceuninck zelf gegeven.

Lagere volumes verwacht

In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar zouden de volumes met 3% zijn gedaald, dit hoofdzakelijk als gevolg van zwakke markten. Daarbij gaat Hanssens er van uit dat de Verenigde Staten en Turkije qua volumes de (positieve) uitzonderingen zijn geweest.

Vooral de stijging van de koers van de dollar kan de winstgevendheid van Deceuninck positief hebben beïnvloed. Hanssens verwacht dat een voorzichtig management zich niet gaat laten verleiden door het doen van uitspraken over de marge-evolutie.

Hij concludeert dat het aandeel weliswaar aantrekkelijk gewaardeerd is, maar gaat met een paar moeilijke kwartalen op komst toch niet verder dan een neutraal advies.

Hij rekent om een omzet van 157,70 miljoen euro, of een stijging met 3,50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging zou vooral het gevolg zijn een positieve prijzenmix en van een gunstige wisselkoersverhouding. De prognose van Hanssens ligt overigens boven de consensus door Deceuninck zelf gegeven. Lagere volumes verwacht In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar zouden de volumes met 3% zijn gedaald, dit hoofdzakelijk als gevolg van zwakke markten. Daarbij gaat Hanssens er van uit dat de Verenigde Staten en Turkije qua volumes de (positieve) uitzonderingen zijn geweest. Vooral de stijging van de koers van de dollar kan de winstgevendheid van Deceuninck positief hebben beïnvloed. Hanssens verwacht dat een voorzichtig management zich niet gaat laten verleiden door het doen van uitspraken over de marge-evolutie. Hij concludeert dat het aandeel weliswaar aantrekkelijk gewaardeerd is, maar gaat met een paar moeilijke kwartalen op komst toch niet verder dan een neutraal advies.