De stijgende rentetrend heeft in de eerste dagen van 2011 nog geen verlengstuk gekregen, maar de analisten vrezen dat de rente zowel in Europa als in de VS nog verder kan stijgen.

December was slechtste maand van 2010 voor Amerikaanse staatsobligaties, zo blijkt uit een index opgesteld door Bank of America Merrill Lynch. De koersen van Amerikaanse staatsobligaties verloren vorige maand 1,80%.

Volgens de futures contracten op de Chicago Board of Trade is er 31% kans dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente tussen nu en november met minstens een kwart procent gaat verhogen. Dit gegeven kan de obligatiekoersen verder doen dalen.

De stijgende rentetrend heeft in de eerste dagen van 2011 nog geen verlengstuk gekregen, maar de analisten vrezen dat de rente zowel in Europa als in de VS nog verder kan stijgen. December was slechtste maand van 2010 voor Amerikaanse staatsobligaties, zo blijkt uit een index opgesteld door Bank of America Merrill Lynch. De koersen van Amerikaanse staatsobligaties verloren vorige maand 1,80%. Volgens de futures contracten op de Chicago Board of Trade is er 31% kans dat de Amerikaanse centrale bank haar basisrente tussen nu en november met minstens een kwart procent gaat verhogen. Dit gegeven kan de obligatiekoersen verder doen dalen.