Dankzij de meevallende lezing van de ADP-index zijn de verwachtingen voor de werkloosheidscijfers eveneens verbeterd. December kan het keerpunt zijn geweest op Amerikaanse arbeidsmarkt, zo luidt de reactie.

Bij Miller Tabak verwacht econoom Dan Greenhaus dat er vorige maand 170.000 tot 185.000 jobs zijn bijgekomen, waar hij eerst maar was uitgegaan van een toename met 160.000 tot 170.000.

Toch is Greenhaus ergens voorzichtig. Het verschil tussen de verwachtingen wat betreft het ADP-cijfer en de uiteindelijke score is zo groot dat er bij hem toch ergens een alarmlichtje gaat flikkeren.

Toch verwacht hij dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten later dit jaar gaat verbeteren, waarbij de jobcreatie geleidelijk aan gaat oplopen tot het niveau van 200.000 per maand.

Dankzij de meevallende lezing van de ADP-index zijn de verwachtingen voor de werkloosheidscijfers eveneens verbeterd. December kan het keerpunt zijn geweest op Amerikaanse arbeidsmarkt, zo luidt de reactie. Bij Miller Tabak verwacht econoom Dan Greenhaus dat er vorige maand 170.000 tot 185.000 jobs zijn bijgekomen, waar hij eerst maar was uitgegaan van een toename met 160.000 tot 170.000. Toch is Greenhaus ergens voorzichtig. Het verschil tussen de verwachtingen wat betreft het ADP-cijfer en de uiteindelijke score is zo groot dat er bij hem toch ergens een alarmlichtje gaat flikkeren. Toch verwacht hij dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten later dit jaar gaat verbeteren, waarbij de jobcreatie geleidelijk aan gaat oplopen tot het niveau van 200.000 per maand.