Technisch is het beeld bij het goud veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april.

Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de goudprijs in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%.

Vanaf de piek bereikt in september vorig jaar is de goudprijs met 20% in waarde gedaald.

Opwaarts potentieel beperkt tot 1693 dollar

Suttmeier houdt nu rekening met een trading range van 1525 tot 1600 dollar voor het goud, met 85% kans dat het bovenste deel van dit kanaal aan een test zal onderworpen worden. Het opwaarts potentieel is beperkt tot 1693 dollar, waar destijds het death cross plaatsvond.

De vorige keer dat er zo'n death cross plaatsvond was in oktober 2008, met een correctie tot gevolg die ongeveer tien maanden duurde.

Volgens Suttmeier is er geen enkele haast om goud te kopen, hij doet dit slechts wanneer de goudprijs terugvalt richting 1525 dollar.

Technisch is het beeld bij het goud veranderd sinds het opduiken van een death cross op de chart in april. Richard Suttmeier, chief market strategist bij ValuEngine.com, is van mening dat de goudprijs in een nieuwe trading range is beland, waarbij bewegingen beperkt blijven tot maximaal 5%. Vanaf de piek bereikt in september vorig jaar is de goudprijs met 20% in waarde gedaald.Opwaarts potentieel beperkt tot 1693 dollar Suttmeier houdt nu rekening met een trading range van 1525 tot 1600 dollar voor het goud, met 85% kans dat het bovenste deel van dit kanaal aan een test zal onderworpen worden. Het opwaarts potentieel is beperkt tot 1693 dollar, waar destijds het death cross plaatsvond. De vorige keer dat er zo'n death cross plaatsvond was in oktober 2008, met een correctie tot gevolg die ongeveer tien maanden duurde. Volgens Suttmeier is er geen enkele haast om goud te kopen, hij doet dit slechts wanneer de goudprijs terugvalt richting 1525 dollar.