Het Death Cross wordt opgetekend wanneer het gemiddelde over de afgelopen 50 maanden terugvalt onder het gemiddelde over 200m aandelen. Het verleden heeft aangetoond dat de betrouwbaarheid van dit technisch signaal erg hoog mag worden ingeschat.

De laatste keer dat de S&P 500 zich dicht bij zo'n Dead Cross bevond in 1978 was, op een moment dat de berenmarkt nog tot 1982 zou aanhouden. In Japan werd een Dead Cross opgetekend in 1988 en het zou jaren duren alvorens de Japanners de beer op de vlucht konden jagen.

Het Death Cross wordt opgetekend wanneer het gemiddelde over de afgelopen 50 maanden terugvalt onder het gemiddelde over 200m aandelen. Het verleden heeft aangetoond dat de betrouwbaarheid van dit technisch signaal erg hoog mag worden ingeschat. De laatste keer dat de S&P 500 zich dicht bij zo'n Dead Cross bevond in 1978 was, op een moment dat de berenmarkt nog tot 1982 zou aanhouden. In Japan werd een Dead Cross opgetekend in 1988 en het zou jaren duren alvorens de Japanners de beer op de vlucht konden jagen.