In zijn laatste nota legt hij uit dat de waarheid soms pijnlijk is, maar ze kan wel bevrijdend werken. We moeten af van het najagen van papieren winsten om te investeren in mensen, ideeën en vooruitzichten. De waarheid zal aan het licht komen en dat kan een pijnlijke correctie inluiden.

Voor Jacobsen is het uur van de waarheid aangebroken, de financiële markten zullen de rekening moeten betalen voor al de leugens die in de afgelopen jaren op ons losgelaten werden. Het zal een pijnlijk ontwaken worden, waarbij de beleggers op zoek zullen moeten naar de schaarse veilige vluchthavens die zijn overgebleven.

In zijn laatste nota legt hij uit dat de waarheid soms pijnlijk is, maar ze kan wel bevrijdend werken. We moeten af van het najagen van papieren winsten om te investeren in mensen, ideeën en vooruitzichten. De waarheid zal aan het licht komen en dat kan een pijnlijke correctie inluiden. Voor Jacobsen is het uur van de waarheid aangebroken, de financiële markten zullen de rekening moeten betalen voor al de leugens die in de afgelopen jaren op ons losgelaten werden. Het zal een pijnlijk ontwaken worden, waarbij de beleggers op zoek zullen moeten naar de schaarse veilige vluchthavens die zijn overgebleven.